Specialprogram

Konstvandringar Stockholm erbjuder olika typer av specialprogram för grupper. Exempel på grupper som vi gjort specialprogram för är studerande, arkitekter och stadsplanerare samt konst- och designjournalister. Kontakta oss med dina önskemål så sammanställer vi ett förslag!

Vi erbjuder även 2,5-timmes bussturer för grupper under rubriken ”Stadens årsringar – en busstur från medeltid till nutid med inriktning på arkitektur och stadsplanering.” Här finns tre olika turer att välja på:

Milleniumringen – den norra delen

Turen startar vid Norra Bantorget, varifrån vi åker vidare mot Norra Djurgårdsstaden, som växer fram delvis som en fortsättning på Hjorthagen. Här gör vi också ett kort stopp för en liten promenad i det nybyggda bostadsområdet. Resan fortsätter därefter vidare till Kista, Arenastaden och Karolinska, där vi återigen gör ett kort stopp för att besöka Aula Medica. Turen avslutas vid Norra Bantorget.

Milleniumringen – den västra delen

Turen startar vid Norra Bantorget, varifrån vi fortsätter till Kungsholmen och St Eriksområdet. Här gör vi ett kort stopp för en liten promenad i området. Därefter fortsätter vi mot Hornsberg, Gröndal och Liljeholmen, där vi gör vårt andra stopp för en kort promenad. Efter stoppet åker vi vidare till Telefonplan innan vi avslutar vid Norra Bantorget.

Milleniumringen – den södra delen

Turen startar vid Medborgarplatsen, varifrån vi åker söderut mot Globenområdet och Skogskyrkogården, där vi gör ett kort stopp för en liten promenad. Därefter fortsätter vi vidare mot Björkhagen, där vi gör ett stopp vid Markuskyrkan och även besöker kyrkan invändigt om det är öppet och inga förrättningar pågår. Vi fortsätter sedan via Hammarbyhöjden till Hammarby sjöstad och gör ett stopp för en kortare promenad. Efter det fortsätter turen via Södermalm tillbaka till Medborgarplatsen.

Garnisonen, Karlahuset