Våra guider

Marie Andersson

Fil kand konstvetenskap
E-post: konstguide@gmail.com
Tel: 0708-18 44 07

Jag är auktoriserad Stockholmsguide sedan 1993 och arbetar idag som konstguide och konstkonsult på frilansbasis. Sedan flera år tillbaka ansvarar jag för SL:s publika program med konstvisningar i tunnelbanan, samt skriver texter om tunnelbanans konst till skyltar, publikationer och webben.

Jag bidrar även med texter till Åmells utställningskataloger, framför allt vad det gäller 1900-talets svenska konst. Jag har arbetat som intendent pedagogik på Grafikens Hus och ansvarat för program- och visningsverksamhet där. Sedan flera år anlitas jag av Liljevalchs konsthall samt av Sven-Harrys konstmuseum för visningar av konsthallens utställningar och av museet.

Min specialitet är den offentliga konsten i allmänhet men med särskild inriktning på tunnelbanan.

Carina Engelhardt Önne

Fil Mag konstvetenskap
E-post: carina@artguides.se
Tel: 070-421 07 38

Jag är auktoriserad Stockholmsguide sedan 1986 och har inriktat mig på konst sedan början av 2000-talet. Idag arbetar jag deltid som intendent och utställningssamordnare i Åmells konsthandel; övrig tid erbjuder jag konstrelaterade tjänster genom min firma Stockholm Art Guides.

Min specialitet är nordiskt måleri, skulptur och arkitektur från ca 1750 till ca 1950. Jag erbjuder bland annat konstvisningar, vandringar och föredrag och har även medverkat som skribent i ett flertal konstböcker och som manusförfattare och röstuppläsare i AxessTV:s serie ”Om ett konstverk”.

Kanske har vi redan mötts på Liljevalchs konsthall eller Prins Eugens Waldemarsudde där jag sedan flera år anlitas som frilansande konstvisare.

Eva Palmqvist

Fil kand konstvetenskap och historia
E-post: eva@walkandtalk.se
Tel: 070-682 70 38

Min guidekarriär började 1984 i Italien som utflyktsguide för Vingresor. Efter det gjorde jag rundresor i Skandinavien med utländska resenärer. Sedan 1997 arbetar jag heltid som auktoriserad Stockholmsguide och konstguide sedan 2001. Genom mitt företag Walk and Talk Guiding erbjuder jag bussightseeing, museivisningar och kulturhistoriska vandringar i Stockholms olika stadsdelar.

 

Min specialitet är den offentliga konsten i allmänhet samt Stockholms bebyggelsehistoria och stadsplanering. Jag anlitas även av Stockholms Stadsmuseum för vandringar och visningar. År 2007 blev jag även behörig guide för Runriket i Täby-Vallentuna genom Stockholms Läns Museum.